Programs
Trip possibilities

Boka vízesés

Szlovénia egyik legnagyobb vízesése Bovectől kb. 5 km-re található Kobarid irányában. A 106 méter magas és 30 méter széles vízesés a tavaszi hóolvadás idején a leglátványosabb. Három különböző útvonalon is eljuthatunk a Bokához: a vízesés jobb illetve bal oldalán, valamint a meder sziklái között haladva.

Soča-forrás

A Soča szűk sziklarepedésekből tör elő, melyet teljesen meg lehet közelíteni. A kristálytiszta víz pár méter után vízesésként zúdul alá, ezzel nyújtva páratlan látványt. A forrás Kranjska Gora felé a Vrsic-hágón átkelve érhető el.

Virje vízesés

Ez Bovec környékén az egyik legkedvetebb látványosság, amit mindenki csak Titkos Vízesésként ismer. A vízesés hihetetlen látványt nyújt, ahogy a mohás falról zúdul alá. Tovább haladva még a vízesés forrása is megcsodálható. Bovecből a főtérről, a templom felé haladva kell elhagyni a települést és Plužna felé menni tovább. A falut elhagyva hamarosan meg is érkezünk a vízeséshez.

 

Kobarid

A város Bovectől 22 km-re található, mely a történelemben igen fontos szerepet játszott. Itt megtekinthetjük Szlovénia legnagyobb I. világháborús múzeumát, ami 1993-ban az Európa Legjobb Múzeuma címmel büszkélkedhetett.

Kozjak vízesés

A vízesés Bovectől 25 km-re, Kobaridnál található. A főútról lehajtva kelünk át a Napóleon hídon, majd az autónkat elhagyva indulunk el a kb. egy órás könnyű, de annál látványosabb túrán. A 15 méter magas vízesés olyan, mint a mesékben.

Fort Hermann erőd

Az erőd régen még a Kluže védelmére szolgált, de az I. világháborúban teljesen elpusztították. A romok a Kluže-tól kb. 45-50 perces sétával elérhetők. Az erőd tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Koritnica völgyére és a Kluže-ra. Mivel néhány alagút még ma is bejárható, így érdemes zseblámpát vinni magunkkal.

Kluže erőd

Bovectől mindössze 4 km-re, a Predelre vezető út mentén áll a Kluže erőd, a Koritnica patak 60 méter mély szurdoka felett. A vár már a középkor óta áll, habár azóta jelentős átépítéseken ment keresztül.  Bent egy, az I. világháborút bemutató katonai múzeumot találunk, ami eszünkbe juttatja, hogy az Isonzó-front felső végénél járunk.