Régió információk
Puy Saint Vincent

Síterep

 

plan-pistes-puy-st-vincent

A síterep északi fekvésének köszönhetően nagyon hóbiztos. A 60 hóágyú és a 8 ratrak a pályák 40%-án teljes hógaranciát nyújt. Kompakt, olcsó, a francia síterepek közül a legjobb kompromisszumokkal rendelkezik. Az 1600-as központban vannak a gyerekpályák. A haladók a terep legmagasabb pontjáról, a La Pendine-ről induló pályákat próbálhatják ki, ahonnan 1350 m szintkülönbséget és 7 km-es távot megtéve egészen az 1400 méteres alsó állomásig is lecsúszhatnak. Újdonság Puy-ben a snowpark, ami szinte minden igényt kielégít változatos elemeivel, ugratóival. 1150 és 2600 méter között freeride útvonalak és széles völgyek teszik változatosabbá a terepet. Itt található a híres Col du Bal ami méltán vált a francia alpok egyik legkedveltebb pályán kívüli terepévé. A két éjszakai sípálya és a természetes jégkorcsolya pálya 2014. március 6-ig várja az érdeklődőket. 1400 és 2000 méter között 40 kilométernyi sífutóterep húzódik. Ennek mentén 35 kilométer hosszan séta- és túraútvonal is található. A gyerekek számára három síiskola, két „óvoda” és egy mini klub biztosított.

A teljes szezonban magyar nyelvű idegenvezető csapat tartózkodik a helyszínen.

Csomagáraink tartalmazzák a 6-napos síbérlet árát Puy Saint Vincent-ba. +1 EUR/fő árért még egy nap síelésre van lehetőség Pelvoux-ban vagy a La Grave-on (freeride terep). Legalább 40 fős csoport esetén +19 EUR/fő árért lehetőség nyílik Vars, Risoul, Montgenèvre, +23 EUR/fő árért pedig Les 2 Alpes, Alpe d'Huez, Serre Chevalier, Sestrière síterepeit igénybe venni.

 

 

Magasság: 1400 -- 2750 méter
Szintkülönbség: 1350 m
Sípályák hossza: 78 km, ebből: 11 db  6 db nyitva 9 db  3 db  
Liftek száma: 11, ebből: 7 4
Sífutópálya: 40 km
Távolság Budapesttől: 1218 km 

 

Fakultatív programok

Egyhangúnak találjátok az egész napos csúszkálást? Egy kis változatosságra vágytok a síelés és snowboardozás mellett? A francia Alpokban található Puy St. Vincent tökéletes adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy még színesebbé tegyétek a téli vakációt.

Az ide látogatók számtalan program közül válogathatnak.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei elmehetnek egy esti hószán-túrára, ahol választhatnak, hogy vezetni akarják a motorosszánt, vagy csak utasként élveznék a száguldozást 5-10 fős csoportokban.

Aki kíváncsi lenne a francia Alpokra madártávlatból, annak bátran ajánljuk a siklóernyőzést, melyre kora reggeltől délutánig van lehetőség. A felhők közt szállva hihetetlen kilátás tárul elénk a havas csúcsokra, mely biztos, hogy egy életre szóló élményt nyújt.

Aki nem fáradt el eléggé a síelésben, próbára teheti erejét és kitartását egy egész napos túrán a csodálatos Narreyroux, azaz a „kihalt falu” völgyében, ahonnan a sípályáknak otthont adó hegygerinc másik oldalára a Col du Bal-ra kapaszkodhat fel egészen 2700 m-es magasságig.

Azok számára, akik úgy érzik, hogy a síelésben már kellemesesen elfáradtak, és szeretnének kevésbé sportos programokat, Puy szintén kínál lehetőségeket.

Mindenkinek jól esik az egész napos csúszkálás után a szállásokhoz tartozó kül-, illetve beltéri medencék valamelyikében ellazulni és egy nagyot szaunázni.

Az ínyencek megtekinthetik a mézmúzeumot, ami mindig tartogat egy-két finomságot az oda látogatóknak.

Akik szeretnek egy picit autózni, azok ellátogathatnak a környező városokba is. Ajánljuk Nektek a Puy-től csupán 30 percre fekvő Briançon városát, ahol számtalan program közül válogathattok, és ha már ott vagytok, mindenképpen fedezzétek fel a város tetején található és a világörökség részét képző várat, ahol hangulatos éttermekkel és kedves kis ajándékboltokkal várnak Benneteket.